office@divewithharry.com +359887093215

Adventures in Diving Program/CMAS 2** звезди водолаз

                     Водолазен курс за напреднали                        

 След поставянето на вашата основа във този спорт и усвояването на базовите техники и умения под вода, е време да продължите приключението с програмите Adventure diver и Advanced Open Water Diver, които ще ви предложат огромно разнообразие от гмуркания  и нови преживявания под вода- удоволствието е гарантирано. Така вие придобивате повече увереност и натрупвате повече опит под вода, посещавайки нови места, срещайки се с нови хора и отработвайки нови умения. В процеса на обучение, след обсъждане със инструктора, учениците си избират от изброените в PADI Instructor Manual съответно 3 гмуркания за Adventure Diver  и 5 за Advanced Open Water, като за последното е задължително 2 от тях да бъдат дълбочинно и подводно ориентиране с компас.
В отделни случаи се допуска намесата на инструктора в избора на учениците - при лошо време, неблагоприятни климатични условия и съображения за сигурност, наличие на опасности във дадената зона и т.н. Съществува пряка връзка между обучението в програмата Adventures in Diving   и специалните курсове, като всяко едно извършено и заверено във вашия водолазен Log-Book Adventure гмуркане, може да се брои по нататък като първо гмуркане от съответния специален курс. Респективно първото гмуркане от специален курс може да се причисли към програмата Adventures in Diving.

Списък с примерни приключенски гмуркания:

- Гмуркане с лодка
-  Deep Dive
- Dry suit Dive
- Drift Dive
- Equipment specialist
- Enriched air Dive (NITROX)
- Night Dive
- Peak performance buoyancy
- Search and Recovery
- Underwater navigation
- Underwater naturalist
- Wreck Dive

Продължителност: 2-3 дена

 

Предварителни изисквания:

- долна възрастова граница от 15 години за Advanced Open Water и Adventure Diver (10 за Junior Adventure Diver и 12 за Junior  Advanced Open Water Diver)
- сертификат PADI (Junior) Open Water Diver Diver или еквивалентен, като се има впредвид водолазно свидетелство за входно ниво с поне 4 гмуркания в откритa водa

 

Необходими водолазна литература и учебни материали,осигурени от Harry's Diving Center:

-PADI Adventures in Diving Manual учебник и DVD Видео
-Recreational Dive Planner (RDP) таблица планер за гмуркания